Pastcashing med Mapillary app

Kan du få fortiden til at matche nutiden? På kortet nedenfor finder du 56 111 historiske billeder fra perioden 1870-1981. Hele ideen med pastcashing er, at du skal med Mapillary app (findes til iPhone, Andriod og Windows) installeret på din smartphone bevæge dig ud på samme sted og tage et nutidigt billede af samme lokalitet og retning.

Når du er hjemme igen fra en pastcaching tur, så uploader du de billeder, du har fået taget med Mapillary app. Tag gerne mange billeder med Mapillary app sådan for at være sikker på du rammer et match med det historiske billede (læs mere i mit blogindlæg her).

Hvis du klikker på en markør i kortet, så vil et historisk mini-billede dukke op, hvis du ruller lidt ned kan du få oplysninger om grafiske koordinater, årtal for fotografiet, samt retning billedet er blevet taget i. Nederst i info-vinduet er der et hyperlink, hvor du kan klikke dig hen og se det historiske billede i fuld størrelse hos Mapillary.

Alle data til ovenstående kan ses i et online regneark her eller i en GeoJSON fil her. De 111 billeder stammer fra Nationalmuseet og Rigsarkivet og er udgivet under åbne licenser.

Teaserfoto fra Nationalmuseet Nationalmuseet(Public domain licens) - miniature fotografier hentet fra Mapillary - Lavet af Søren Johannessen - CC-BY-SA - 2015